Bestuurslid SCH

13 januari 2021

Al jarenlang dragen veel Krullendonkers bij aan de Carnavalssfeer in ons mooie Krullendonk. Verschillende generaties staan elk jaar weer klaar om er een mooi feestje van te maken. Wij vroegen Krullendonkers die vruuger én nou een bepaalde functie binnen het Carnavalsleven uitvoeren naar hun ervaringen. Deze week lees je de drijfveer van Rian van Orsouw om bestuurslid van SCH te zijn en hoe Ivo van den Hurk zijn tijd als voormalig bestuurslid heeft ervaren.

Naam:  Ivo van den Hurk

Periode: 2004 tot 2015

Naam:  Rian van Orsouw

Periode: 2013 tot heden

Wat was jouw drijfveer om lid van het bestuur van SCH te worden?

Ik was van mening dat ik wat toe kon voegen aan het openbare Carnaval in His. Dit omdat ik midden in het Carnavalsgedruis stond en overal bij was en aan meedeed. Carnaval was mij met de paplepel ingegoten, dus de feesten en meedoen aan de Optocht behoorden tot mijn jaarlijkse acties.
Ivo
Carnaval is natuurlijk het mooiste feest van het jaar! Jarenlang heb ik met een vriendin meegelopen in de Optocht. Onze Maarten is in seizoen 2012/2013 Porcellus XXXVI geweest. Dat was geweldig om mee te maken! Tja, en toen was ik verkocht……
Rian

Wat is/was voor jou het leukste aan jouw rol bestuurslid?

Alles is leuk aan een rol in het bestuur, je komt overal achter de schermen en weet hoe de vork aan de steel zit. Daarom weet je ook dat je een openbare Carnaval niet alleen kunt organiseren, maar dit moet doen met (heel) veel vrijwilligers. En daar maakten we toen, en nu nog steeds, dankbaar gebruik van. Ik kon enorm genieten van een geslaagde Optocht, maar ook van het Maandagavond bal kreeg ik veel energie. Tijdens de avond zelf ben je druk met de muziek en alle andere randvoorwaarden voor een geslaagd Maandagavond bal, maar dat gaf natuurlijk ook de benodigde spanning. En superleuk als er dan veel volk op af komt en zij een geweldige avond hebben. Dat hebben we dan toch maar weer mooi georganiseerd.
Ivo
Het leukst aan bestuurslid zijn is dat ik ontzettend veel mensen heb leren kennen. Je komt op plaatsen en feesten waar je anders nooit zou komen. Maar ook het organiseren van evenementen is leuk om te doen.Iedereen is altijd vrolijk en altijd is het feest! Ik heb een tijdje het secretariaat gedaan. Voor REMIX 2.0 ben ik het aanspreekpunt geweest. Wat een organisatie is dat! Van versiering tot DJ, van gehaktballen tot garderobe en van vrijwilligers tot EHBO! Verder ben ik al jaren vanuit het bestuur aangesloten bij de Jeugdcommissie. Jeugdprins en Adjudant, Huppelpupkes, Huppeldurskes, Jeugdraad van 11, Biggenbal. Dit alles wordt door de Jeugdcommissie geregeld. En als aanspreekpunt van Oink en de Carnavalsmis draag ik ook daar nog een klein steentje bij.
Rian

Wat is/was jouw grootste blunder in jouw rol als bestuurslid?

Sorry, maar die kan ik me niet meer herinneren (haha). Maar mocht er een blunder zijn, dan is die op dat moment opgevangen in het bestuur (één voor allen, allen voor één) en heeft niemand er iets van gemerkt.
Ivo
Dat het hele gevolg al op het podium stond en dat ik nog ergens in de zaal stond te kletsen…..
Rian

Heb je nog een leuke anekdote over jouw tijd als bestuurslid van SCH?

Als bestuurslid heb je het grote voordeel om vooraf aan het 11-11 bal kennis te maken met de Prins & Adjudant van het komende Carnavalsseizoen. Dat is altijd een hele leuke gezellig avond waarbij in ongedwongen sfeer de P&A met hun aanhang het bestuur leert kennen en er vriendschappen voor het leven ontstaan. Persoonlijk vond ik die avond ook één van de vele leuke dingen die je als bestuurslid mee mag maken.
Ivo
We hebben met ‘Het blauw Kliekske’ een paar keer meegedaan met het liedjesfestival tijdens ‘Het Gouwe Kreuge Bal’. En ook nog een keer gewonnen! Daarnaast ga ik met de Optocht mee op de kar bij de jeugd. Al die blije snoetjes zien! Ook mocht ik als wassenbeeld meedoen in een stukje bij de Rooie Tèsneuzik.
Rian