Voorzitter SCH

3 februari 2021

Al jarenlang dragen veel Krullendonkers bij aan de Carnavalssfeer in ons mooie Krullendonk. Verschillende generaties staan elk jaar weer klaar om er een mooi feestje van te maken. Wij vroegen Krullendonkers die vruuger én nou een bepaalde functie binnen het Carnavalsleven uitvoeren naar hun ervaringen. Deze week lees je de drijfveer van Esther Kaales om voorzitter van SCH te zijn en hoe Gerrit-Jan Leijen zijn tijd als voormalig voorzitter heeft ervaren.

 

Naam:  Gerrit-Jan Leeijen

Periode: 2013 tot 2018

Naam:  Esther Kaales

Periode: 2019-heden

Wat was jouw drijfveer om voorzitter van SCH te worden?

Tijdens de periode dat ik Prins Porcus 37ste was, zag ik wat er allemaal achter de schermen gebeurde om Carnaval in Krullendonk te organiseren. Ik was onder de indruk en wilde hier graag een bijdrage aan leveren en heb me toen aangesloten als bestuurslid. Na 5 jaar werd ik gevraagd voor het voorzitterschap en heb dat met beide handen aangegrepen; ik vond het een eer!
Gerrit-Jan
Ik ben gevraagd voor deze bijzondere rol als voorzitter van Stichting Carnavalsviering Heesch. Het leuke is dat het een rol is waarin je mensen kan inspireren en motiveren omdat iedereen in Carnaval een groot feest ziet. Een feest voor ons allemaal waar iedereen plezier aan beleeft en dat maakt deze rol leuk. Je geeft mensen lol, samenwerking en gezelligheid.
Esther

Wat is/was voor jou het leukste aan jouw rol als voorzitter van SCH?

De wijze waarop de Prinsen & Adjudanten tijdens het lopende seizoen groeiden in hun rol vond ik prachtig om te zien. Daarnaast het plezier dat ze hadden, samen met de gezinsleden, vond ik prachtig. Geweldig is het om een bijdrage te kunnen leveren aan een heel bijzondere tijd in hun leven. Daarnaast heb ik genoten van het feit dat we een meer dan complete Rv11 hadden (verdienste van Hans Minten en Adri Maas) en dat de Stichting een eenheid was met zowel De Hofkapel, Jeugdcommissie, P&A met Gevolg en bestuur. Samen klaarden we de klus.
Gerrit-Jan
Het is leuk om te zien dat iedere Krullendonker plezier heeft in hetgeen dat wij allemaal organiseren met alle vrijwilligers. Een rol om trots op te zijn en trots op iedereen die hier een bijdrage aan levert.
Esther

Wat is/was jouw grootste blunder in jouw rol als voorzitter van SCH?

Tijdens de sleuteloverdracht eerde ik een aantal overleden Krullendonkers die een speciaal plekje hadden binnen de Stichting. Ik vergat dat jaar Gradje de Slachter te noemen; blunder eerste klas.
Gerrit-Jan
Euhhhhhh.... zingen als voorzitter van SCH tijdens de Heesche Bingoshow is geen goed idee.....
Esther

Heb je een leuke anekdote over jouw tijd als voorzitter SCH?

Iedereen wist dat ik geen voorstander was van een vrouwelijke Prins en Adjudant. Tijdens mijn laatste jaar als voorzitter mocht ik ook “mijn” laatste P&A presenteren aan het bestuur van de Stichting. Onder het laken kwamen 2 vrouwen vandaan en ik zei dat het nu toch niks meer uitmaakt wat ik deed en daarom 2 vrouwen had gekozen als P&A. Het bestuur was compleet van slag. Natuurlijk was het een grap en werden daarna Peter Kusters en Erwin Veld als P&A gepresenteerd. Je had die snoetjes van de bestuursleden moeten zien toen de vrouwen tevoorschijn kwamen….om nooit meer te vergeten!!
Gerrit-Jan
Het Carnavalsfeest is in Krullendonk absoluut een feest van verschillende tradities. 11-11 Bal, Prinsenreceptie, Sleuteloverdracht, Biggenbal, Oink, Seniorenbal, Optochten en zo kan ik nog wel even doorgaan. Naast deze tradities waaraan vele mensen deelnemen zijn er ook de persoonlijke tradities van iedereen tijdens Carnaval. Van het maken van soep voor iedereen tot het drinken van een Carnavalsdrankje of het proosten met een colaatje. Het valt me dan op dat na deze dagen van feest, iedereen weer terug gaat naar het normale leven. Of je nu naar links, rechts, voren of achteren kijkt... van alle kanten schieten er auto's of fietsen voorbij die hun statiegeld komen innen.. Als je dan toevallig een fototoestel bij je hebt, dan heb je onbewust ook een mooie traditie weten vast te leggen.
Esther