Krulkrant

4 januari 2021

Al jarenlang dragen veel Krullendonkers bij aan de Carnavalssfeer in ons mooie Krullendonk. Verschillende generaties staan elk jaar weer klaar om er een mooi feestje van te maken. Wij vroegen Krullendonkers die “vruuger en nou” een bepaalde functie binnen het Carnavalsleven uitvoeren, naar hun ervaringen. Deze week lees je de drijfveer van Trees Smits om redactielid van de Krulkrant te zijn èn hoe Jacco Stam zijn tijd als voormalig redactielid heeft ervaren.

Naam:  Jacco Stam

Periode: 2010-2016

Naam:  Trees Smits

Periode: 2004 tot heden

Wat was jouw drijfveer om bij de redactie van de Krulkrant te gaan?

Ik werd gevraagd en heb gelijk "ja" gezegd. Ik vind het leuk om teksten te schrijven, te organiseren, te besturen. Ik was al een paar jaar een fervente Carnaval-vierder en wilde graag mijn steentje bijdragen en tegelijkertijd het Carnaval ook beter leren kennen.
Jacco
Ik heb Limburgse roots, dus er stroomt “Carnavalsbloed” door mijn aderen. Nadat ik met een aantal buren Carnavalsvereniging Vùr Slès had opgericht, vond ik dat ik ook wel iets binnen de Stichting kon doen. Toen ik door Peter Deerns gevraagd werd heb ik dan ook niet lang getwijfeld en metéén volmondig Ja gezegd.
Trees

Wat is/was voor jou het leukste aan jouw rol bij de redactie?

Het overhandigen van de eerste Krulkrant aan de Gouwe Kreuge Winnaar.
Jacco
In het begin was het meedraaien en leren….later werd de Jeugdprins en Adjudant een beetje mijn pakkie-an. De Hoogheden interviewen en stukjes schrijven. In latere jaren ging ik naar de klasgenootjes op de scholen om van hun leuke info en anekdotes te krijgen. De laatste jaren gaat er steeds meer digitaal, en is mijn inbreng steeds meer om de taal-typ- en spelfouten eruit te halen.
Trees

Wat is/was jouw grootste blunder in jouw rol bij de redactie van de Krulkrant?

Ik dacht dat Hielke Krul echt bestond - of in ieder geval dat er een redactielid was dat onder een pseudoniem schreef. Helaas... iedereen was een beetje Hielke :-).
Jacco
Blunder??? Lang geleden vergat ik wel eens dat er vergadering was….. Zat ik thuis voor de buis en kreeg ik telefoon waar ik bleef….haha
Trees

Heb je een leuke anekdote over jouw tijd bij de redactie van de Krulkrant?

Dat vind ik lastig. Ik heb een hele leuke tijd gehad en we hebben er heel veel lol gehad en succesvolle, mooie kranten gemaakt. Het is altijd weer leuk om de eerste te zien, voordat iemand anders ze gezien heeft.
Jacco
We proberen altijd om de redactiefoto zo goed mogelijk in het thema van de Prins te maken. Bij het thema: Heel Krullendonk op zunne kop, hingen onze portretfoto’s onderste boven op de pagina. En bij het thema: We vatte dur nog enne, zijn we niet te beroerd om in onze Carnavalsoutfit, achter de bar in de Pas, onze redactiefoto te nemen! Proost!
Trees