Dansgarde

20 januari 2021

Al jarenlang dragen veel Krullendonkers bij aan de Carnavalssfeer in ons mooie Krullendonk. Verschillende generaties staan elk jaar weer klaar om er een mooi feestje van te maken. Wij vroegen Krullendonkers die vruuger én nou een bepaalde functie binnen het Carnavalsleven uitvoeren naar hun ervaringen. Deze week lees je de drijfveer van Maaike van den Berg om bij de Dansgarde te dansen èn hoe Judith Cornelis haar tijd bij de Dansgarde heeft ervaren.

Naam:  Judith Cornelis

Periode: 1987 tot 2001

Naam:  Maaike van den Berg

Periode: 2018 tot heden

Wat was jouw drijfveer om bij de Dansgarde te gaan?

Geen idee waarom precies. Ik vond het gewoon leuk. Mooie jurken aan en dansen.
Judith
Vier jaar geleden, toen ik nog in Berghem woonde, vroeg mijn beste vriendin of ik ook kwam dansen bij de dansgarde De Sticarda’s. Ik ben toen gaan dansen voor de gezelligheid. En ik vond het zo ontzettend leuk, dat ik door ben blijven dansen toen we naar Heesch verhuisden. Gelukkig kon ik meteen bij de Huppeldurskes dansen.
Maaike

Wat is/was voor jou het leukste aan lid van de Dansgarde te zijn?

Op de Prinsenkar staan bij de Optocht, daar had je altijd het beste uitzicht.
Judith
Het oefenen van de dans, naar de Prinsenrecepties gaan en uiteraard het dansen tijdens Carnaval!
Maaike

Wat is jouw grootste blunder als lid van de Dansgarde?

Er werden met enige regelmaat fouten gemaakt tijdens het dansen van de Gardedans.
Judith
Mijn grootste blunder is dat ik een keer een pasje vergat tijdens een optreden.
Maaike

Heb je een leuke herinnering aan of anekdote over jouw tijd bij de Dansgarde?

Er was ooit een keer een hele gezellige surprise avond met de meiden en trainster van de Dansgarde. Met hele bijzondere surprises. Ik zal hier verder niet op ingaan, maar degene die er toen bij waren die weten het vast nog wel!
Judith
Mijn leukste herinnering is lol trappen met Lisa (mijn dansmaatje) tijdens Carnaval.
Maaike