Gouwe kreuge

27 januari 2021

Al jarenlang dragen veel Krullendonkers bij aan de Carnavalssfeer in ons mooie Krullendonk. Verschillende generaties staan elk jaar weer klaar om er een mooi feestje van te maken. In sommige gevallen draag je hier onbewust aan mee. Elke jaar onderscheidt SCH een bedrijf met de Gouwe Kreuge. Hoe hebben de meest recente èn een voormalig Gouwe Kreuge winnaar hun Carnavalsjaar ervaren? Deze week lees je de ervaringen van Van Munster Recyclers (2020) en Nellen Schoonmaakdiensten (2008)

Naam:  Angel Nellen

Periode: 2008

Naam:  Jan van Munster

Periode: 2020

Wat is jou het meest bijgebleven van het winnen van de Gouwe Kreuge?

De voordrachten door Prins en Adjudant en uiteraard de Jeugdprins en Adjudant waarbij we zó hard hebben gelachen dat de tranen over onze wangen liepen. Uiteraard de geweldige feestavond waarbij ook alle medewerkers van Nellen schoonmaakdiensten vanuit héél Nederland aanwezig waren!
Angel
Dat het tegenwoordig een serieuze aanpak en onderbouwing heeft over het waarom je deze onderscheiding toegewezen krijgt. Het Carnavaleske tijdens de uitreiking daar moet je van houden. Maar de beweegredenen, de uitreiking zelf, de wijze waarop zowel de Jeugdprins als Prins Porcus met hun Adjudanten op ludieke wijze hun onderbouwing gaven. Kortom mooi, goed en uitgebreid de energie ingestoken. Dat begon bij het eerste gesprek direct al toen bleek dat de commissie zich heel goed ingelezen had en precies de zaken wist te benoemen, waardoor er meteen en klik en trots wordt aangesproken.
Jan

Heb je een leuke anekdote over het Gouwe Kreuge bal?

Als trofee voor bij ons kantoor werd er een goud-gespoten èchte Kreuge afgeleverd, maar men was hem echter vergeten schoon te maken voordat ze hem brachten. Gelukkig kwam ie op een goede locatie 😉 en heb ik die Kreuge dan ook éérst eens zelf goed opgepoetst voordat we hem op het dak gingen plaatsen. Later heb ik hier op de felicitatie-pagina’s in de Krulkrant, voor de nieuwe winnaars, nog een mooie knipoog naar gemaakt met de tekst voor als ge hem schoon wilt houden.
Angel
Ook al heb je niet veel met Carnaval, deze onderscheiding is zeker het serieuze deel van de stichting Carnaval. Laat de Carnavalscultuur zoals kleding en het liedjesfestijn tijdens de feestavond over je heen komen en je zal een feestavond beleven die je nooit gaat vergeten!!
Jan

Wat zou je willen meegeven aan toekomstige winnaars van de Gouwe Kreuge?

Betrek vooral je medewerkers bij het gehele verhaal om er op deze manier ook gezamenlijk trots op te zijn.
Angel
Het is een eer deze onderscheiding te mogen ontvangen, als je benaderd wordt door de commissie, laat het gebeuren. Zoek een lekker stukje muziek uit en bouw samen met je medewerkers een mooi feestje op de avond van de uitreiking!!
Jan