Een terug- en vooruitblik met Esther kaales

28 januari 2021

Beste Krullendonkers,

Dit afgelopen seizoen was mijn eerste complete Carnavalsseizoen als voorzitter van Stichting Carnavalsviering Heesch.
Ik heb van alle gerechten geproefd en het smaakt zeker naar meer. Maar helaas hebben we in mijn eerste seizoen ook meteen een gerecht moeten laten staan, want dit gerecht had nog nooit iemand geproefd.

De storm op zondag gooide echter roet in ons eten. We hebben een pijnlijk besluit genomen, de Optocht op zondag kon niet doorgaan. “Dit vergeten we nooit meer”, zeiden we nog tegen elkaar. Hiervoor in de plaats hebben we binnen een paar uur een heerlijk nieuw gerecht neergezet en dat was het Optochtenbal. Het was een prachtig, gezellig en zeker geslaagd Carnaval 2020.

Als Carnavalsstichting zitten we nooit stil, zijn we bezig en de motor draait altijd op volle toeren. We rijden door de maanden heen en af en toe staan we even stil om de tank van de motor weer te vullen. Er wordt doorgereden over alle wegen en velden; op naar een nieuw Carnavalsseizoen.

Maar ineens staat daar het Covid-19 virus op onze weg.. en alle wegen die leiden naar een nieuw seizoen worden in één klap geblokkeerd. De motor staat stil, echt stil voor een doodlopende weg….geen geluiden meer van de motor, geen muziek te horen… de straten blijven dit jaar leeg…

De beste motor van een organisatie is improvisatie… natuurlijk hebben we dat geprobeerd en over nagedacht. We hebben heel even gereden op een nieuwe weg om vervolgens toch af te slaan en terug te rijden en alles wat met Carnaval te maken heeft, te parkeren. We hoeven voor nu dus echt niet te verdwalen over de bereden wegen, maar hoogstens nu alleen wat omrijden om in 2021 vol gas door te gaan naar het nieuwe Carnavalsseizoen.

Geduld is dus nu even het vermogen om de motor stationair te laten draaien om een geweldig Carnavalsfeest in 2022 neer te zetten en alle motoren 5 dagen lang te laten bewegen. Misschien moeten we dit doen met wat aanpassingen en regels, maar dat de motor vooruit gaat dat willen we allemaal.

Voor nu dan even een stilstaande motor….Een stilstaande motor kunnen we wel laten kleuren. Kleur geven in deze tijden is fijn. Laat Krullendonk kleuren tijdens het Carnavalsseizoen in 2021. Geen Carnaval, maar wel kleur en wel op zaterdag 13 februari 2021.

Haal je vlaggen van de zolder, maak ballonnenslingers, knutsel vlaggenlijnen met je klas of thuis. Op deze manier denken we aan Carnaval en ook aan iedereen om ons heen. Laat Krullendonk kleuren op zaterdag 13 februari 2021. Heb je geen vlaggen in huis? Dan zijn deze te bestellen via www.krullendonk.nl.

Deze Krulkrant is dan ook een improvisatie voor de echte Krulkrant. Het resultaat is er en daar zijn we dit jaar ook trots op! De Krulkrantcie heeft hiervoor echt hun best gedaan om er wat leuks van te maken.

Ik hoop dat we elkaar snel zien.. dat alle motoren weer goed mogen rijden. We willen allemaal weer snel proosten, zingen, met de armen zwaaien, dansen en de voetjes bewegen op de vloer, feestmuziek horen en in polonaise naar huis… Maar voor nu wens ik iedereen veel goede gezondheid toe, en let op elkaar in deze tijden. Het gaat allemaal niet vanzelluf.

Esther Kaales
Voorzitter Stichting Carnavalsviering Heesch