Jury optocht

14 februari 2021

Al jarenlang dragen veel Krullendonkers bij aan de Carnavalssfeer in ons mooie Krullendonk. Verschillende generaties staan elk jaar weer klaar om er een mooi feestje van te maken. Wij vroegen Krullendonkers die vruuger èn nou een bepaalde functie binnen het Carnavalsleven uitvoeren naar hun ervaringen. Deze week lees je de drijfveer van Andor van der Wouw om jurylid van de Optochten te zijn en hoe Shera Faessen haar tijd als voormalig jurylid heeft ervaren.

Naam:  Shera Faessen

Periode: 1992 tot 2003

Naam:  Andor van de Wouw

Periode: 2015 tot heden

Wat was jouw drijfveer om jurylid te worden?

Ik wilde iets doen tijdens Carnaval, want de rest van de familie zat bij de Hofkapel en de Stichting. Zo kon ik ook eens met andere ogen kritisch naar de Optocht kijken.
Shera
Ik werd destijds gevraagd door een maatje van me (Ferry Keultjes) doordat ik als echte Heeschenaar nog nooit echt Carnaval gevierd had. Het leek me erg leuk en gezellig om Carnaval eens nader te bekijken.
Andor

Wat is/was voor jou het leukste aan jouw rol als jurylid?

Het leukste was de gezelligheid vóór, ná, en tijdens de Optocht.
Shera
Het leukste is dat je Carnaval van heel dichtbij meemaakt zonder bij een vereniging te zitten. Op deze manier krijg je een heel goed beeld van wat Carnaval vieren is en wat er allemaal bij komt kijken. Daarnaast is het ook heel erg gezellig en ben ik Carnaval wel echt meer gaan waarderen. Het maakt het nu dan ook extra zuur dat we in 2021 geen Carnaval kunnen vieren wegens Corona.
Andor

Wat is jouw grootste blunder tot nu toe in jouw rol als jurylid?

Ik ben een keer na de uitslag van de Optocht met mijn juryjas de zaal in de Pas ingegaan. Niet iedereen was blij met ons en dat gaf veel moppers.
Shera
Mijn grootste blunder is dat ik tijdens een Optocht een keer een deelnemer ben vergeten te jureren. Gelukkig lagen de resultaten van de overige juryleden erg dicht bij elkaar waardoor we het heel mooi op konden lossen.
Andor