Krullendonk gaat los!

25 februari 2022

Wat hebben we toch rottijden gehad het afgelopen jaar. De tijd vliegt maar waar is de tijd.. We zien hem niet.. Voor sommige van ons stond de klok dan ook echt af en toe stil. Door deze pandemie hebben we allemaal ons eigen verhaal gekregen. Het liep en loopt allemaal anders dan anders, dit wil jij en ik niet maar het gebeurde vanzelf. Voor ons als Stichting liep het ook anders en hebben we het zeer verdrietige nieuws ontvangen dat onze penningmeester Mariska Schouten was overleden. Nu in een nieuw jaar zijn we een ervaring rijker en op een dag zal deze tijd de geschiedenis heten.  

We kijken weer vooruit en in deze periode moet je creatiever zijn dan andere jaren. Ook wij als Stichting Carnavalsviering Heesch moeten we ons aanpassen.

Een spannende aanloop

We zijn  vorig jaar van start gegaan en toen zag alles er rooskleurig uit. We hadden er allemaal zin in! Totdat de maand november kwam en we het 11-11 bal in de Pas wilde vieren. Helaas was dit niet mogelijk maar hebben we de onthullingen van onze Krullendonkse Hoogheden online kunnen uitzenden. De tijd die we hadden om dit te organiseren was nog minder dan 20 uur. Echt een groot Krullendonks applaus voor alle vrijwilligers die hieraan bijgedragen hebben!!! Super trots kunnen we zijn dat we dit konden neerzetten in zo’n kort tijdsbestek. 

We keken eind november naar de kalender van februari. Dit zag er niet goed uit.. Een tweede jaar op een rij geen Carnaval; dat is echt super erg! Dit wil jij als Krullendonker niet en wij ook niet…. Half januari kwam in zicht… langzaamaan versoepelingen. Op basis hiervan, zijn we wekelijks bij elkaar gekomen en hebben we het programma opgesteld. Nu er wederom versoepelingen zijn moeten we weer schakelen…dit is soms echt lastig maar het is wel gelukt.

Seizoen 2022

We begrijpen dat we ook Krullendonkers moeten teleurstellen met de besluiten die zijn genomen, maar wij zijn ook van externe zaken afhankelijk.

Dit jaar zal er wederom geen echte Krulkrant zijn, maar onze Krulkrant commissie heeft niet stilgezeten en het is gelukt om jullie met een aantal online Carnavaleske items te vermaken. De keuzes om geen optochten te laten plaatsvinden en daarnaast voor onze jeugd geen 5 dagen Remix te organiseren, doen wij dan ook met pijn in ons hart. Geloof me dat we alle voors- en tegens besproken en gediscussieerd hebben en met ontzettend veel wikken en wegen de besluiten genomen. De tijd, het ombouwen en de veiligheidsplannen die we als Stichting moeten neerzetten en waar we ons aan moeten houden is te kort of te groot om deze evenementen te laten doorgaan. Natuurlijk willen we alles organiseren maar dit moet wel binnen ons bereik en met goede verantwoordelijkheid neergezet worden. Deze afwegingen hebben we absoluut gemaakt en dat was niet makkelijk.

We hebben samen nu een  programma neergezet waarbij we het Carnavalsgevoel weer kunnen voelen, want Krullendonk gaat toch los. Voetjes van de vloer, plonaise en we mogen weer proosten. Hier starten we vrijdagavond 25 februari in de Pas mee.  Natuurlijk weten we dat Carnaval openbaar is…. echter met de maatregelen van het maximaal aantal bezoekers moeten we helaas met online kaartverkoop werken, daarvoor vragen wij begrip.

Gulle Krullendonker

Heb jij het prachtige speldje De Gulle Krullendonker al? Ontworpen door Karin van den Akker! Deze is  te koop bij Primera Heesch. Koop jij hem ook? De merchandise ligt ook al klaar bij de Karwei in Heesch. Vlaggen, Ballonnen, sjaals, handschoenen en vlaggenlijnen zijn allemaal weer te koop!

Wij gaan Carnaval vieren met een grote glimlach en respect voor elkaar en vragen jou om dat ook te doen! Krullendonk gaat los!! Laten we het bovenal gezellig maken. We hopen dat we met Krullendonk gaat los, een nieuwe start kunnen maken voor een volledig en uitgebreid Carnavalsfeest in 2023!

We zien je graag in Krullendonk!

Met Krullendonkse groet,
Esther Kaales 
Voorzitter Stichting Carnavalsviering Heesch